Bouterse informeert volk zondag over energiecrisis

In een televisietoespraak zal president Desi Bouterse de samenleving zondag informeren over de energiesituatie in het land. De president zou afgelopen dinsdag wederom uitleg geven over de energiesituatie in De Nationale Assemblee, maar de vergadering ging niet door. Dinsdag tekenden slechts 17 DNA-leden de presentielijst. Indien men rekening houdt met het feit dat Ruth Wijdenbosch als waarnemend voorzitter van de DNA de presentie tekende en dat Premdew Lachman en Carl Breeveld niet tot de coalitie behoren, dan hebben slechts 14 leden van de coalitie de presentie getekend. De oppositionele fracties hebben geweigerd mee te werken aan quorum. Hierdoor maakten de parlementariërs het onmogelijk voor de president om de beloofde informatie te geven aan het volk. Bouterse zou in De Nationale Assemblee verder ingaan op maatregelen die de regering zal nemen om de energiecrisis het hoofd te bieden. Het staatshoofd zelf vindt dat de samenleving recht heeft op de informatie en zal dit dan ook middels een nationale televisietoespraak doen.
De oproep van de president om zuinig om te gaan met stroom, leverde na een dag al een bezuiniging van 19 MW op. Echter was deze vreugde van korte duur. Binnen enkele dagen was iedereen de oproep weer vergeten en nam het stroomverbruik weer toe. De Energiebedrijven Suriname (EBS) luidde toen weer de alarmbel. Als er niet zuiniger met stroom wordt omgegaan, zal de EBS genoodzaakt zijn weer wijken af te sluiten.
Uit het laatste schema van de EBS blijkt dat er voor maandag geen load shedding gepland staat. Slim omgaan met stroom blijft de oproep van de EBS.

error: Kopiëren mag niet!