Oplichter en helers aangehouden

De politie van het ressort Nieuwe Haven heeft op dinsdag 2 september de 25-jarige verdachte Raidesh, P. aangehouden en in verzekering gesteld. Raidesh wordt verdacht van oplichting, verduistering en valsheid in geschrifte. Raidesh is enkele weken terug ontslagen door zijn werkgever. Hij werkte bij een bouwbedrijf. Met behulp van een valse handtekening heeft Raidesh 46 batterijen en 2 startkabels afgehaald bij een importeur op naam van het bouwbedrijf. Het gaat hier om batterijen van de merken AC Delco en Power King. Deze accu’s zijn bestemd voor personenauto’s, vrachtwagens en graafmachines. De verdachte heeft de batterijen doorverkocht. Er zijn reeds 7 helers in beeld gebracht aan wie Raidisch de batterijen heeft doorverkocht. De politie heeft intussen 25 batterijen en de 2 startkabels in beslag genomen bij de helers. Deze goederen zijn in beslag genomen in Paramaribo, Wanica, Nickerie en Saramacca. De 7 helers zijn na verhoor heengezonden. Raidesh heeft 5 keren goederen afgehaald bij de importeur onder het mom dat hij door de eigenaar van het bouwbedrijf was gestuurd. Bij die gelegenheid ondertekende hij de rekeningbon onder een valse naam. Het strafbaar feit kwam aan het licht toen de importeur de rekening indiende bij het bouwbedrijf. Het is verwachtbaar dat nog meer personen aangehouden zullen worden voor heling.

error: Kopiëren mag niet!