Mortuariumassistent Nickerie voor een maand geschorst

De medewerker van het mortuarium van het Streekziekenhuis Nickerie, die als mortuariumassistent / sectieknecht fungeerde, had op 28 juni een overleden baby zonder medeweten van de directie en/of patholoog-anatoom middels sectie verwijderd uit de buik van de overleden moeder. Hij is voor een maand geschorst. Ook is hij ontslagen van het mortuarium van het Streekziekenhuis Nickerie. Dit vertelt de directeur van het Streekziekenhuis Nickerie, Antoine Elias, aan Dagblad Suriname. De directeur geeft aan dat er geen strafrechtelijk onderzoek gedaan kan worden. De familie van de overledene had zelf erom gevraagd. Volgens gewestelijk politiecommandant (gpc) Stanley Benschop hadden de weduwnaar en de vader van de overledene, K.P., de mortuariumassistent aangegeven om het overleden ongeboren kind te verwijderen, alvorens het stoffelijk overschot van K.P. ten grave gedragen zou worden. Dit, vanwege de geloofsovertuiging. De baby was bijna negen maanden oud. Volgens de gpc was de mortuariumassistent onbevoegd deze handeling te plegen. Hij zou toestemming van de patholoog-anatoom moeten hebben.

Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!