“Mijn vrouw is voor 75% verbrand door de explosie”

“Wat moet ik zeggen, het gaat niet goed met haar. Zij heeft 75 % brandwonden over haar hele lichaam opgelopen. De arts zegt dat, zoals de zaken er nu voor staan, er van alles kan gebeuren. Mijn vrouw is nog steeds in kritieke toestand. Zij is niet aanspreekbaar. Wij hebben alle hoop gevestigd op god. Alles ligt in zijn handen”, zegt de bezorgde echtgenoot van Damjantrie B. meer bekend als Bea. Het slachtoffer stond dinsdagochtend omstreeks 05.00 uur op met de bedoeling te gaan koken voor haar echtgenoot. Op een gegeven moment voelde de echtgenoot, die nog in de kamer lag, een trilling. Kort daarna hoorde hij een harde knal. Volgens de levenspartner van Bea hebben de politie en de brandweer de oorzaak van de explosie onderzocht en hun bevinding is dat vanwege een gaslekkage het slachtoffer de brandverwondingen heeft opgelopen. Zij ligt vanaf dinsdag in het Diakonessen Ziekenhuis op de Intensieve Care. De muren van de keuken zijn omgevallen en het plafond kan op elk moment instorten. In de woning zelf is de ravage aanzienlijk, maar achterop in de keuken is bijna alles beschadigd. “De buren hebben ons uit het huis gehaald. We konden in het donker de huissleutels niet vinden. Men heeft binnen voor de komst van de brandweer, het vuur gedoofd middels emmers water. De brandweer heeft de gascilinders veilig verwijderd. De twee kinderen van het echtpaar B. en de echtgenoot zijn ongedeerd gebleven. De politie van Santo Boma onderzoekt deze zaak.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!