155 kilo cocaïne uit Suriname in buitenland onderschept

Hoewel het bekend is dat drugs in containers op schepen vanuit Suriname naar het buitenland worden gesmokkeld, heeft ons land opnieuw negatief gepresteerd. In de haven van het Franse Le Havre is vorige week een partij van 155 kilo cocaïne in beslag genomen. De zending zat verstopt in een container uit Suriname, welke bestemd was voor de Rotterdamse haven. In 2013 heeft de douane van Rotterdam ook al een zeecontainer met 80 kilo cocaïne uit Suriname ontdekt. De drugs waren verborgen in twee houten kisten, waaronder een krat met een Harley Davidson motorfiets. Volgens het landelijk parket Rotterdam hadden de 80 kg drugs een groothandelswaarde van twee miljoen euro. Begin 2013 werd ook een partij van 160 kilo cocaïne ontdekt in een container met zakken rijst uit Suriname. De drugs, die op 25 augustus 2014 werden onderschept, hebben een geschatte waarde van circa 10 miljoen euro. De container werd opgeslagen bij een logistiek bedrijf gevestigd in Saint-Vigor Ymonville in de buurt van Le Havre.
In 1999 heeft de douane op Schiphol haar grootste drugsvangst ooit gedaan, toen zij ruim 700 kilo cocaïne in beslag namen. De cocaïne was verstopt in 144 dozen met groenten en fruit uit Suriname. Deze hadden een dubbele bodem. In elke doos zaten vijf pakketjes met drugs verstopt. De harddrugsvangst mag voor de douane op Schiphol een record zijn, het is niet de grootste uit de Nederlandse geschiedenis. Een paar jaar eerder maakte de douane ook nog 1.200 à 1.300 kilo coke buit in de Rotterdamse haven.
FR

error: Kopiëren mag niet!