Brug Bananenbacoveweg jarenlang niet aangepakt

Brug afgesloten 2Parlementariër Mahinder Jogi van het district Saramacca geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat het te verwachten was dat de brug op de hoek van de Lakantanweg en de Bananenbacoveweg in het ressort Jarikaba het op den duur zou begeven. De houten constructie, die jaarlijks een onderhoudsbeurt behoort te krijgen, is volgens hem voor het laatst in het jaar 2008 hersteld toen de toenmalige regering bezig was met de asfaltering van de wegen in dit ressort. Volgens hem vindt er geen controle plaats van het gewicht dat de truckhouders over de burg vervoeren. ‘Het gaat om een brug van bijkans dertig tot veertig jaar’, benadrukt de volksvertegenwoordiger. Het wegvallen van de brug zorgt niet voor veel ongemak voor de buurtbewoners en weggebruikers. Dit, omdat volgens Jogi de wegomlegging zeer kort is. Het ministerie van Openbare Werken zou de houten bruggen niet optimaal aanpakken.
Districtscommissaris Ravin Jiawan van Saramacca onderkent dat de brug enkele jaren niet is aangepakt. De brug werd eerder door het bacovebedrijf te Jarikaba onderhouden. De burgervader, die drie maanden als dc in het district Saramacca aanzit, zegt dat hij niet weet of deze houten bruggen jaarlijks worden geïnspecteerd. De slechte staat van de brug was daarom ook niet bij hem bekend. Het commissariaat zal komende week de mogelijke stappen bekijken. De burgervader weet wel dat de afsluiting van de brug voor weinig last voor de weggebruikers heeft gezorgd, omdat er veel verbindingswegen zijn. “Mensen hoeven niet speciaal via de brug te rijden. De brug zorgt alleen voor een kortere route. Het is dus geen calamiteit”, aldus het districtshoofd.
De brug is vanaf vrijdag afgesloten voor alle verkeer, op last van de politie. Toen een truck met lading over de brug reed, begaf één van de hoofdbalken het. De dc doet een beroep op de weggebruikers die via Poort 1 het bacovebedrijf FAI te Jarikaba willen bereiken, gebruik te maken van de Lakantanweg. Degenen die Jarikaba wooncentrum willen bereiken moeten dit doen via de Padiweg, de Lakantanweg en de Jarikabaweg.

error: Kopiëren mag niet!