‘Stem op jezelf’ gaat voor bredere visie

Stem op jezelf gaat voor breder visie.2‘Stem op jezelf’ en de Young Democracy Unit is erop gericht om jong kader binnen de samenleving bewust te maken van de rol welke zij te vervullen hebben op maatschappelijk, sociaal en politiek gebied. In aanloop naar de nog te houden jongerendialoog werd er op vrijdag 29 augustus een kennismakingsbijeenkomst gehouden. Volgens de voorzitter, James Akewaje, van de beweging ‘Stem op jezelf’ is de bijeenkomst gehouden om jongeren binnen als buiten de politiek bij elkaar te brengen om samen met hun een visie te vormen met het oog op de komende verkiezingen in 2015.
Op die avond werden jonge leiders en jonge intellectuelen in de gelegenheid gesteld zichzelf voor te stellen en hun visie te delen. De voorzitter gaf aan dat de beweging nu richting een dialoog op is om met de jonge leiders te discussiëren over allerhande onderwerpen. ‘Ons primair doel is dat een overgrote deel van De Nationale Assemblee (DNA) uit jongeren moet gaan bestaan. Meer jongeren moeten vertegenwoordigd zijn ook op uitvoerende posten, zoals ministeries. Zo alleen kunnen wij samen met de vorige generatie ervoor zorgen dat zij meegaan met de dingen als hoe wij jongeren het zien’, aldus de voorzitter.
Tim Petrisie, advisor bij de beweging Stem op jezelf, gaf aan best tevreden te zijn met de opkomst. Volgens hem is dit een start van een nieuwe visie. ‘Wij willen met andere jongeren nagaan hoe wij die visie verder kunnen verbreden, en willen dat andere jongeren en jongdenkers hun bijdrage leveren om te komen tot een bredere visie’, aldus Petrisie. De volgende activiteit van de beweging, de dialoog, zal in de maand oktober plaatsvinden.

error: Kopiëren mag niet!