Randjietsingh: ‘Misschien dient Ramdjielal andere belangen’

‘Hij moet niet denken de eenheid binnen de partij te kunnen verstoren, omdat hij misschien andere belangen dient.’ Dit zegt Radjkoemar Randjietsingh, ondervoorzitter van de VHP, in reactie op de uitspraken van het adviesraadslid van de VHP, Anand Ramdjielal. Laatstgenoemde gaf in de media aan dat hij van plan is zijn gelijk te zoeken bij de rechter. Hij gaat beslissingen, genomen tijdens de VHP-partijraadsvergadering afgelopen zondag, aanvechten.
‘Wij liggen er niet wakker van’, gaat Randjietsingh verder, ‘wij zullen de eenheid binnen de partij blijven bewaren’. Randjietsingh zegt voorts dat hij zijn partijgenoot Ramdjielal wel wil aansporen tot nadenken. ‘In vele politieke organisaties wordt er nu een enorme eenheid getoond. Als Ramdjielal zegt dat hij een sterke VHP’er wil zijn, dat hij de democratie binnen de partij zo waardeert en dat hij het meent met de partij, dan moet hij er ook rekening mee houden dat er splitsing kan ontstaan om zaken die er helemaal niet toe doen. Hij moet nadenken over de gevolgen die kunnen intreden als er iets gebeurt met de partij. Waarom houdt hij zijn mond dicht als hij ziet dat het hele land momenteel vernietigd wordt. We geven 1 miljard meer uit dan we verdienen in het land, bijna de hele goudvoorraad van Suriname is al weggegeven, de helft van de monetaire reserve is bijna verkocht. Waarom ondersteunt hij zijn partij niet bij het aanvechten van deze zaken? Heeft hij ooit een vraag over deze dingen gesteld? Wij zijn een democratische partij en geven iedereen de gelegenheid een mening te geven. Ramdjielal was het evenals de grote meerderheid met de meeste punten, die tijdens de vergadering besproken zijn, eens. Er waren net een of twee dingen waar hij het niet mee eens was. Hij zou zich bij de meerderheid kunnen neerleggen, maar hij mag ook naar de rechter toestappen als hij dat wenst. Ik denk dat hij gewoon probeert indruk te maken op mensen’, zegt Randjietsingh tot besluit, ‘maar je maakt op deze manier geen indruk. Je maakt pas indruk wanneer je opkomt voor onrecht’. De VHP-ondervoorzitter geeft aan dat er nog een officieel persbericht vanuit zijn partij volgt.
Ramdjielal: ‘alleen partijcongres kan hoofdbestuur machtigen’
De besluiten genomen op de VHP partijraadsvergadering aangaande samenwerking met andere politieke partijen om gezamenlijk of individueel de verkiezingen in te gaan en het besluit aangaande deelname aan de algemene en vrije verkiezingen, al dan niet in combinatieverband, zijn volgens Ramdjielal niet rechtsgeldig. Hij is het niet eens over de wijze waarop het hoofdbestuur genomen besluiten achteraf heeft laten goedkeuren door de partijraad. Volgens hem is de partijraad onbevoegd om deze besluiten goed te keuren en het hoofdbestuur te machtigen om te handelen naar eigen inzichten. Slechts het partijcongres zou hiertoe bevoegd zijn. Het is niet de eerste keer dat Ramdjielal, die ook verbonden is aan het kabinet van de president, kritiek levert op handelingen van instituties binnen de VHP. Bij zijn partijgenoten bestaat het vermoeden dat Ramdjielal een dubbele agenda heeft.

error: Kopiëren mag niet!