Nain: ‘Ons huidig kiesstelsel dwingt dat je gaat samenwerken’

PDO.1
PDO.5Bij de opening van het eerste informatiecentrum van de Partij voor Democratie en Ontwikkeling (PDO) en de officiële lancering van de verkiezingscampagne te Tamansari in het district Commewijne gaf voorzitter Waldy Nain aan dat het huidige kiesstelsel van Suriname partijen dwingt om samen te werken. Nain kon echter nog niet aangeven met welke politieke partijen en of combinaties er samengewerkt zal worden. Nain gaf verder aan dat hij niet van plan is om tot zijn tachtigste voorzitter te zijn van de partij. Hij heeft het mandaat gehad om de partij te leiden naar de verkiezingen van 2015. Uiteindelijk zullen de jongeren van hem moeten overnemen en bij de verkiezingen van 2020 wenst hij meer een adviserende rol te hebben binnen de partij. Hij hield de aanwezigen verder voor dat de partij tenminste 1 zetel wenst te behalen in Commewijne.
Wij zijn geen ‘Nain and Friends’
Nain hekelt het feit dat men aangeeft dat de partij geen achterban heeft en dat zijn partij getypeerd wordt als ‘Nain and Friends’. Hij geeft aan dat de partij een nationalistische partij is, een partij waarin alle bevolkingsgroepen vertegenwoordigd zijn en een partij met een degelijke achterban. Hij uitte ook zijn kritiek op parlementariërs, die afwezig waren tijdens de behandeling van de sociale wetten in de Nationale Assemblee. Hij kan zich niet voorstellen dat er 51 gekozen parlementariërs zijn en er toch een quorumvraagstuk is in het parlement. Hij is van mening dat voor wat betreft de sociale wetten alle parlementariërs hun ondersteuning moesten geven. ‘Het land betaalt je niet om te chanteren’, uitte hij scherp. Nain benadrukte dat de partij voor het volk is. Indien de partij regeermacht weet te behalen, zal er als eerst aandacht worden besteed aan de agrarische sector binnen het district. Verder maakt de partij zich ook sterk voor de aanname van een anticorruptiewet.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!