Eindselectie worstelteam voor Nederland bekend

De eindselectie van het team die de Surinaamse Worstelfederatie (SWF) zal afvaardigen naar Nederland is bekend. In het 8-man tellend team zitten Viresh Debidin en Antonio Troenodikromo van WV Commewijne, Patrick Tran van Can en Akash Gharbaran van SC Tatami, Widesh Ramcharan van WV Hind-Keserie, Randhier Roepa van Jai-Hind en Fernando Ghoerahoe en Baldjietsingh Harpal van WV Meerzorg. De eindselectie is gekozen door de SWF op basis van voordrachten door de lidverenigingen zelf. Naast worsteltechnisch en –tactische vereisten, moesten de worstelaars ook voldoen aan andere criteria gesteld door de SWF. Gino Muntslag van SC Tatami, die in Nederland studeert, zal zich ook bij de selectie voegen.
De delegatie zal als trainers hebben Michel Nathoe en Iwan Muntslag. Wedanand Ramcharan reist mee als verzorger. Het ligt in de bedoeling dat de delegatie, vergezeld van enkele bestuursleden van de SWF, op 14 september 2014 vertrekken richting Nederland. Aldaar zal het Surinaams team een aantal trainingssessies afwerken bij verschillende worstelscholen. Op 21 september volgt dan deel 2 van de treffen tussen Nederland en Suriname. Deel 1 werd door Suriname met 6-3 gewonnen. Dit toernooi vindt plaats in Sportcentrum West, te Spaanseweg in Rotterdam. Na het toernooi volgt de afbouw van de trainingsstage, waarna de delegatie eind september terug verwacht wordt in Suriname.
Voor vertrek naar Nederland zal er in Suriname ook Centrale Trainingen gehouden worden voor de geselecteerden. De platinumsponsor voor de trip naar Nederland is NV Olibis en de goldsponsor Strukton NV.

error: Kopiëren mag niet!