Dinsdag na 13.00 uur wordt Henarbrug gebarricadeerd!

1Landbouwers stellen ultimatum voor aanpak padieprijs.1Landbouwers hebben een ultimatum tot dinsdag gesteld voor de regering om een oplossing te brengen in de kwestie van de huidige padieprijs. Bij de overhandiging van de petitie vorige week aan districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh werd er aan de boeren gevraagd te wachten tot afgelopen vrijdag, echter zonder resultaat. Volgens Peno Ramsamoedj, die namens de landbouwers het woord voerde, hebben de boeren vrijdag een vergadering belegd met parlementariër Rashied Doekhie en minister Rabin Parmessar van Openbare Werken. Hier is er met de boeren gesproken, waarbij er was aangegeven tot dinsdag te wachten.
De boeren hebben gewacht, maar geven aan de huidige situatie in de rijstsector beu te zijn.
‘Wij willen een betere padieprijs’, benadrukte Ramsamoedj. Hij zegt dat de president en de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) dit probleem moeten oplossen. ‘En geen Petro Caribe Deal sluiten met Venezuela. De oogst is momenteel gaande en wij moeten onze padie tegen een zeer lage prijs verkopen.’ De regering moet volgens Ramsamoedj kunnen ingrijpen als de padieprijs niet rendabel is. Volgens hem heeft de minister de boeren voorgehouden om de bonnen, die zij van de pelmolenaars krijgen nadat ze hun padie hebben verkocht, goed te bewaren. Dit, omdat zij het moeten aantonen indien de regering besluit om hun te subsidiëren. Ramsamoedj is ook van mening dat de governement take afgeschaft moet worden. Hij geeft aan dat indien er dinsdag tot 13.00 uur geen oplossing komt, de boeren samen met een groep vrouwen en kinderen de Henarbrug zullen barricaderen. Als de regering niet ingrijpt, zullen zij noodgedwongen tot actie overgaan. De padieprijs daalt volgens hem al vanaf drie afgelopen seizoenen en de regering kan er maar niets aan doen. ‘Indien de regering ons niet wil geloven, laten zij dan naar de banken gaan om te zien hoeveel schulden wij op onze naam hebben staan’, zei Ramsamoedj namens de boeren.

error: Kopiëren mag niet!