Verklaring Regering in kwestie Dino Bouterse

De Regering van Suriname wenst op de recente ontwikkelingen in de rechtszaak van de Verenigde Staten van Amerika tegen de persoon Dino Bouterse niet in te gaan.
De Regering benadrukt echter het volgende:
1.Op geen enkele wijze of op enig moment zijn/waren terroristische organisaties actief op het grondgebied van de Republiek Suriname. De documenten uit deze rechtszaak bewijzen dat middels een undercover operatie slechts informanten en agenten van de Verenigde Staten betrokken waren, die geen terrorist noch lid van een drugskartel zijn.
2.Dino Bouterse is nimmer hoofd geweest van de Counter Terrorism Unit (CTU). Betrokkene was tijdens de opstartfase van deze unit slechts aangesteld als trainer en instructeur. De eerste en enige persoon in de functie van hoofd van de CTU tot op heden is Kapitein Giovanni Nijbroek. Dino Bouterse ontbeerde dus ten allen tijden de bevoegdheid en capaciteit om ondersteuning te verlenen bij het opzetten van trainingskampen of basissen voor terroristen in Suriname.
3.Suriname en de Verenigde Staten van Amerika hebben, tezamen met internationale organisaties, altijd nauw samengewerkt op het gebied van terrorismebestrijding en het delen van inlichtingen. Suriname zet deze samenwerking in de toekomst onverkort voort.
Aldus de regering in een verklaring op haar website.

error: Kopiëren mag niet!