Moordverdachte valt door de mand door camerabeelden

Op woensdag jongstleden omstreeks 13.00 uur heeft de politie het lichaam van de 34-jarige Basropansingh aangetroffen in een voertuig in de omgeving van het oud restaurant New China. De politie vermoedt dat het slachtoffer op dinsdag tussen 12.00 en 13.15 uur is vermoord. Het lichaam is ter obductie in beslag genomen door de politie. Volgens gewestelijk politiecommandant Stanley Benschop kreeg de politie een dag van tevoren, namelijk op dinsdag, een melding van een beller die aangaf dat een man van Hindoestaanse komaf, een winkelzaak niet ver van waar het voertuig is aangetroffen, had aangedaan met het verzoek om een vriend te bellen. De tipgever gaf de politie te kennen dat hij informatie had dat deze man een vuistvuurwapen had verstopt in een bloempot voor deze winkelzaak.
De tipgever gaf verder aan dat deze man zeer zenuwachtig deed. De politie werd toen ingeschakeld en naar aanleiding van de camerabeelden in de winkelzaak, heeft de politie meteen het verband gelegd tussen de melding en het in beslag genomen voertuig. Er werd daarna een uitgebreid buurtonderzoek verricht. Uit dit onderzoek is gebleken dat het slachtoffer een liefdesrelatie had met een zekere B.J. Uit het onderzoek is er ook gebleken dat het in beslag genomen vuistvuurwapen op naam staat van B.J, die werkzaam is als beveiligingsmedewerker bij de Beveiligingsbijstandsdienst Suriname (BBS).
B.J. is als verdachte aangemerkt en hij is op woensdag met medewerking van het hoofd van BBS aangehouden en overgebracht naar Nickerie. Hij was na het plegen van het strafbaar feit gevlucht naar Paramaribo. Hij heeft toegegeven het slachtoffer uit boosheid met zijn dienstwapen te hebben doodgeschoten. Hij verklaarde dat hij met het slachtoffer naar de locatie was getogen en op gegeven moment toen er een heftige woordenwisseling ontstond tussen het tweetal, haalde hij zijn dienstwapen eruit en schoot het slachtoffer in haar rug. Zij kwam kort hierna te overlijden. Het onderzoek van het Bureau Zware Criminaliteit van het Korps Politie Suriname in samenwerking met de Recherche van regio West duurt voort.

error: Kopiëren mag niet!