Minister Adna over Clad-onderzoek: ‘Wij hebben niets te verbergen’

Minister Adna over CLad onderzoekMinister Ismanto Adna van Sport en Jeugdzaken zegt ten aanzien van het (Centrale Landsaccountantsdienst) Clad-onderzoek, welke al een tijdje gaande is op zijn ministerie, dat hij er geen moeite mee heeft en dat het ministerie niets te verbergen heeft. Eerder deze maand heeft president Desi Bouterse aan minister Andy Rusland van Financiën gevraagd om alle ministeries te laten doorlichten. Dit houdt in dat hij een onderzoek moet laten doen door de Centrale Landsaccountantsdienst (Clad) op de ministeries. Het ministerie van Sport en Jeugdzaken kwam eerder in opspraak vanwege vermeende frauduleuze handelingen op en vanuit dit ministerie.
‘Wij gaan nergens doeken omheen winden en het ministerie staat open voor alle onderzoeken. Wij zijn transparant en hebben niets te verbergen. Het Clad doet haar werk. Ze zijn normaal al bezig met hun reguliere onderzoeken. Ik heb geen enkel probleem met onderzoeken zolang het maar door gespecialiseerden, zoals in dit geval de CLad, gebeurt. Er zijn in het verleden al vele onderzoeken gedaan en men is toen tot conclusies gekomen. Alleen weet ik niet hoeveel waarde ik aan die conclusies moet hechten’, aldus Adna. De minister geeft voorts aan dat de Clad al 3 projecten onderzocht heeft. ‘Ze zijn al bijna klaar en het gaat nu om de andere ministeries.’ Adna zegt dat hij uitkijkt naar de bevindingen en aanbevelingen van het Clad. Hij verwacht dat zij zeer binnenkort een rapport zal uitbrengen.
Op het ministerie van Sport- en Jeugdzaken is in mei van dit jaar een schandaal ontstaan bij de gunning van een 3-tal werken in verband met een project ter waarde van SRD 650.000. In dit project moesten ruim 50 geselecteerde sportvelden opvulzand, brush cutters en doelpalen krijgen. Bij de gunning is de levering en verwerking van het opvulzand voor SRD 307.000 toegewezen aan Stichting Tro-Jour van DNA-lid Oesman Wangsabesari, die partijgenoot is van minister Adna. De 100 brush cutters voor een totaalbedrag van SRD 215.000 zijn gegund aan firma Diwo Parts. De brush cutters waren van het merk Kaminah, waarvan de agent Frans Paje is, die tevens beleidsadviseur is op het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Ten tijde van de gunning stonden zowel Trojour als Diwo parts niet bij de KKF geregistreerd. De doelpalen zouden voor een bedrag van ruim SRD 135.000 geleverd moeten worden door Abmacon. Echter ontkennen de directeur en onderdirecteur van dit bedrijf ooit enige deal te hebben gesloten voor de levering.

error: Kopiëren mag niet!