Nickerie voorzien van verbeterde infrastructuur

Nickerie wordt van de week weer aangedaan, als het gaat om de aanpak van infrastructurele werken. Aanstaande zaterdag zal het startsein gegeven worden voor het verharden van de Bastieweg en de Krappahoeklaan. Ook zal er gestart worden met het opzetten van een boulevard achter de Openbare Markt in het district, die zal moeten dienen voor de oeverbescherming. Ook te Paradise, waar er tijdens regentijd dambreuken ontstaan, zal aangepakt worden. Sectiehoofd van regio West, Charles Perk, zegt dat deze dam een zorgpunt is voor hem. Haast elke regering heeft te maken gehad met de problemen die ontstonden in dit gebied. Iedere keer, als er hoge waterstanden zijn in de Nickerierivier, ontstaan er dambreuken, waardoor het heel gebied onder water komt te liggen.
Openbare Werken deed dan een noodaanpak, maar nu wordt deze dam structureel aangepakt. Hij zegt dat de bewoners in dit gebied in angst leven. Ook de Soendernadi Ghaat Mandir staat op instorten. Door afkalving dreigt er nu gevaar bij de tempel, doordat er scheuren zijn ontstaan. Volgens Perk speelt dit probleem reeds 14 jaren. Hij zegt dat het bestuur van de tempel enkele keren geweest is bij hem om het probleem voor te leggen. Hij neemt het hun kwalijk dat zij naar de media is gestapt om dit probleem aan te kaarten, terwijl het ministerie van Openbare Werken op korte termijn start met de aanpak van het probleem. Het ministerie van Openbare Werken is al geruime tijd bezig met de aanpak en verbetering van de infrastructuur in het district.

error: Kopiëren mag niet!