Nep politiemannen beroven vrouw in haar woning

Drie mannen die zich als politiemannen voordeden, hebben dinsdagavond omstreeks 20.30 uur een vrouw in haar woning aan de Benjamin Franklinstraat overvallen. De vrouw verklaarde dat zij van het werk thuis was aangekomen. Zij deed een dutje en omstreeks 20.30 uur werd zij wakker. Vanuit haar balkon zag zij drie jongemannen bezig in de woning van haar buurtbewoner. Het slachtoffer kreeg al het vermoeden dat er hier iets niet pluis was. Zij rende naar de benedenwoning om naar buiten te rennen. Toen zij beneden was, merkte ze dat de deur op slot was. Er is namelijk ook een huurder beneden en die was niet thuis. ‘Ik was bang dat de rovers mij in het huis zouden aantreffen. Toen de benedendeur op slot bleek te zijn, rende ik weer naar boven naar mijn kamer. Daar werd ik meteen aangevallen door drie mannen.’
Deze drie mannen waren inmiddels vermoedelijk vanuit het dak van de buren in de woonruimte gekomen. ‘De heren gaven mij te kennen dat ik te maken had met de politie en dat zij in verband met een drugsinval bezig waren met een onderzoek. De drie zogenaamde politiemannen vroegen naar een rasta jongen. Hierna werd ik met een ‘tie wrap’ gekneveld en mijn mond werd dichtgeplakt met plakband.’ Haar mobiele telefoon, een Galaxy Samsung, en twee laptops zijn meegenomen. Het heel huis is overhoop gehaald. Bij het verlaten van de plaats gaven de rovers te kennen dat zij terug zouden komen om haar te bevrijden. ‘Ik stond er versteld van hoe politieagenten op deze manier te werk kunnen gaan. Toen zij ervandoor gingen met mijn spullen werd mijn vermoeden waarheid’, vertelde de gedupeerde vrouw aan Dagblad Suriname. Zij woont samen met twee anderen in het huurpand. De politie van Geyersvlijt is na de telefonische melding ter plekke verschenen. Er zijn vooralsnog geen aanhoudingen verricht in deze zaak. Het onderzoek duurt voort.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!