Huurwoning Stichting Sekrepatu geheel afgebrand

2 Huurwoning geheel afgebrandEen laagbouw woning te Brasarinystraat in het ressort Kwatta is dinsdagavond geheel afgebrand. Brandweervoorlichter Olton Pinas geeft aan dat de brandweer de melding omstreeks 22.21 uur kreeg. De bluswagen was omstreeks 22.31 uur ter plaatse en men begon terstond met de bluswerkzaamheden. De huurder, een zekere A.A., was samen met haar 11-jarige zoon in het huis toen zij op een gegeven moment een enorme knal hoorde. De 11-jarige ging kijken en zag rookontwikkeling in de kamer van zijn moeder naast de klerenkast. Hij alarmeerde zijn moeder.
De moeder probeerde middels lakens en dekens de vlammen te doven, echter lukte het haar niet. Zij ging toen haar buurtbewoners om hulp vragen. Ook zij hebben enkele pogingen gewaagd, echter zonder resultaat. Pinas zegt dat men de brandweer laat heeft ingeschakeld. Toen de brandweer ter plekke arriveerde, stond het huis al in brand. Uit het onderzoek blijkt dat het pand tegen brand verzekerd is door Stichting Sekrepatu. De brandweer kon het huis en inboedel niet redden. Wat de brandweer wel heeft kunnen redden, is een personenwagen. De oorzaak van de brand is vooralsnog niet bekend. Pinas geeft aan dat de bewoonster A.A. een brandwond aan haar rechterarm heeft opgelopen. Op advies van de brandweer is A.A. verwezen naar de Spoedeisende Hulp. Verder wordt vernomen dat de vrouw veel rook had ingeademd.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!