ATM verleent dispensatie aan enkele afdelingen voor airco-verbod

President Desi Bouterse heeft afgelopen dinsdag in het parlement aangegeven dat overheidskantoren ook mee zullen doen aan de energiebezuiniging. Alle overheidskantoren moesten vanaf gisteren slechts tussen 10.00uur en 14.00 uur de airco`s draaiende houden. Het verleden heeft uitgewezen dat personeel van overheidskantoren vaak hun werkzaamheden niet optimaal en helemaal niet uitvoeren wanneer airco’s niet op de juiste wijze worden gedraaid. Minister Maikel Miskin van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM) geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat hij direct, nadat hij de maatregel van de president had vernomen, contact met zijn directeur had opgenomen. Deze heeft dan terstond de opdracht gehad om een circulaire naar alle afdelingen van zijn ministerie te sturen. Na rapportage verkregen uit het veld, weet Miskin dat de verschillende afdelingen van zijn ministerie zich wel heeft gehouden aan de oproep van de president. Wel heeft hij enkele kantoren dispensatie verleend, vanwege de bouw en omvang van deze ruimtes. Op lang termijn zal het dan volgens hem uitwijzen hoe alles heeft gewerkt.
Ambtenaren moeten meewerken
De afdeling Voorlichting van het ministerie van Justitie en Politie meldt aan Dagblad Suriname dat alle medewerkers `s morgens vroeg al waren toegesproken om spontaan hun medewerking te verlenen. Het is volgens Marita Ritfeld-Asontoe, hoofd van de afdeling, zo dat ambtenaren hun verantwoordelijkheden zelf moeten kennen. Over wie de controles zouden uitvoeren, is nog niets afgesproken. Zij verneemt dat de technische medewerkers zullen toezien of de regels worden nageleefd. Echter had zij ook nog geen officiële instructies ontvangen over wie de controles zou uitvoeren. Zij zegt wel dat het de taak van alle medewerkers is om erop toe te zien. Een medewerker van het ministerie wist ons te vertellen dat het inderdaad de taak van alle medewerkers is om erop toe te zien dat de wensen van de hoogste man worden uitgevoerd. Vernomen wordt dat de airco`s op dit ministerie inderdaad tegen 10.00 uur pas zijn aangemaakt. Op de tijdstippen waarop de airco`s worden uitgeschakeld, worden dan alle ramen van desbetreffende afdelingen opengegooid. Ook de afdeling Bureau Familierechtelijke Zaken (Bufaz), die zich momenteel op de zolder van het ministerie bevindt, heeft volgens de medewerker genoeg ramen om lucht binnen te laten. De medewerker zegt vernomen te hebben dat dit tot en met oktober zal voortduren.
FR

error: Kopiëren mag niet!