Watervatenproject in Commewijne krijgt extra dimensie

1 Watervatenproject krijgt extra dimensie in CommewijneHet watervatenproject van de Stichting Vrienden van Commewijne heeft een extra dimensie gekregen. Naast huishoudens hebben ook ondernemers in de visserijsector watervaten gekregen. In totaal heeft de stichting aan 300 huishoudens in Commewijne watervaten geleverd. Het watervatenproject is in mei dit jaar gestart. Toen werden watervaten verstrekt aan burgers van Canawapibo, Zoelen, Macreabo en Stolkertsijver.
Het verzoek kwam van de burgerij zelf, omdat men geen durotanks had om water op te slaan. Hierna volgden de gebieden Nieuw-Amsterdam, Voorburg, Meerzorg en Mariënburg. Het project kreeg een nieuwe dimensie, nadat ondernemers uit de visserijsector een beroep deden op de stichting.
‘Afgelopen week zijn wij ondernemers uit de visserijsector tegemoet gekomen met tientallen watervaten. Het gaat hierbij om vissers die over het project hoorden en contact opnamen’, vertelt voorzitter Sheilendra Girjasing van de stichting. Deze vissers verblijven op Pomona, waar de dienstwatervoorziening niet naar toe gaat om water te leveren. De vissers beschikken over voldoende zoutwater, maar voor zoetwater zijn ze volledig afhankelijk van regenwater. De behoefte aan watervaten is groot, omdat de vissers de droge tijd tegemoet gaan. ‘Nu kunnen ze het water wel opslaan’, zegt Girjasing. Hij is van mening dat de vissers een belangrijke bijdrage leveren aan de economie in Suriname en moet dus ook ingespeeld worden op hun behoeften. ‘Dankzij deze hardwerkende mensen hebben we vis op tafel. Ze werken onder moeilijke omstandigheden in deze branche en ik heb als volksvertegenwoordiger getracht hun leven wat te vergemakkelijken’.
Op de vraag of hij politiek tracht te scoren met dit project, reageert hij lachend. ‘Wie doen allemaal aan visvangst? Zijn het Surinamers? Het gaat hierbij allemaal om Guyanezen, dus ik win alvast geen stemmen hier. Ik heb gewoon mijn werk gedaan. Deze mensen zijn dagelijks op zee en daarvoor moeten wij respect opbrengen’, aldus Girjasing. Ook vissers te Braamspunt hebben watervaten gekregen van de stichting.

error: Kopiëren mag niet!