Onderwijscongres ter aanpak onderwijsproblematiek binnenland

Onderwijscongres ter aanpak onderwijsproblematiek binnenlandHet ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) wil middels plenaire discussies en aanbevelingen komen tot een realistisch en op zeer korte termijn uitvoerbaar plan voor het onderwijs in het binnenland. Dit was de aanzet voor het houden van een ‘mini-onderwijscongres binnenland’. Er werden presentaties gehouden en discussies aangegaan om te komen tot een structuur waarbij alle problemen in het binnenland aangepakt kunnen worden. Het congres werd gisteren in het Lala Rookhgebouw gehouden namens Minov.
Departementsdirecteur Robert Peneux gaf aan dat het ministerie alle actoren in het binnenland wilt betrekken om zodoende in een Raad Onderwijs Binnenland (ROB) tot een leerplatform te komen met een communicatiestructuur waarbij problemen aangaande het binnenland worden aangepakt. De Raad Onderwijs Binnenland zal een adviserende taak hebben naar de directeur waarbij uiteindelijk de directieven en beleidsdoelen door het ministerie voorgenomen via de raad uiteindelijk moeten doorwerken naar de structuren onderaan. De structuren moeten komen op het gebied van beter communicatie, beter voorziening van leermiddelen en adequate bezetting van leerkrachten. De directeur deelde verder mee dat het Bureau Onderwijs Binnenland ondergebracht zal worden binnen het Bureau Lager Onderwijs.
Tijdens de gehouden presentaties zijn er kernpunten aangehaald over de oorzaken van het slechte onderwijsresultaat in het binnenland. Op de vraag als de ROB met concrete oplossingen zal komen ten aan zien van dit aspect, gaf de directeur aan dat de structuur zorg zal moeten dragen dat zaken geminimaliseerd worden.

error: Kopiëren mag niet!