Mytikasmethode moet tienermoeders op weg helpen

1 Mytikasmethode moet tienermoeders op weg helpen.2Tienermoeders aangesloten bij het project Scholierenmoeders van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken hebben afgelopen zaterdag een eendaagse workshop mogen volgen om hun gedragsvaardigheden verder te ontwikkelen. De workshop stond geheel in het teken van de Mytikasmethode. Bij deze methode worden theater, muziek sport en dramatische expressie gebruikt om het gedrag van jongeren positief te beïnvloeden en hun sociale competenties bij te brengen om een goede toekomst voor zichzelf te creëren. Jongeren zijn zich na de Mytikasmethode meer bewust van hun emoties, hun fysieke mogelijkheden en zijn in staat om continu naar hun eigen handelen te kijken door zelfreflectie. Directeur Imro Blom van de gelijknamige stichting had daarom ook een duidelijke boodschap voor de tienermoeders: ‘Ga door met leven, zorg goed voor je kind en jezelf, maar blijf vooral jezelf ontwikkelen.’ Stichting Mytikas is reeds langer dan tien jaar in Nederland actief en werkt naast tienermoeders ook met ontspoorde jongeren.
Directeur Jeugzaken, John Sandriman, zegt dat de tienermoeders door deze workshop meer zelfvertrouwen krijgen en hierdoor hun plek in de samenleving kunnen vinden. Door middel van preventie helpt het ministerie hen hierbij een handje. Het voorkomen van nog een ongewenste zwangerschap en de school blijven bezoeken, zijn enkele van de doelen die worden nagestreefd.
Meryl Maes, coördinator van het project Scholierenmoeders, zegt dat de trainingen die verzorgd worden voor deze doelgroep vruchten afwerpen. ‘Ondanks er uitvallers zijn, heeft de groep die nog actief deelneemt aan het project, goede schoolprestaties neergezet. De vaardigheden die de dames toegereikt krijgen, passen zij toe in hun persoonlijk leven. De Stichting Mytikas en het project Scholierenmoeders hebben veel overeenkomsten. Vandaar dat we een samenwerking zijn aangegaan’, aldus Maes.

error: Kopiëren mag niet!