Rovers kappen winkelier bij overval

Een winkelier, op de hoek van de Keskesmakka- en de Foegoestraat, is dinsdagavond voor de sluitingstijd door criminelen overvallen. De buurman van de winkelier, de heer Ferdinand, heeft verklaard dat twee mannen en een vrouw voor sluitingstijd de zaak zijn binnen gestapt om zogenaamd inkopen te doen. Toen zij merkten dat behalve de winkelier er niemand meer in de winkel was, hebben zij toegeslagen. Een van de daders heeft de winkelier die achter de kassa zat, met een houwer bedreigd en aangevallen. De winkelier heeft teruggevochten en incasseerde een kap aan zijn hoofd. Ondanks de kapwond vocht de winkelier terug en het gelukte hem om een van de rovers terug te kappen. Ferdinand zegt dat hij in eerste instantie dacht dat een kind schreeuwde. Toen hij zich naar buiten begaf trof hij de vrouw van de winkelier luidkeels schreeuwend aan. Hij zag toen een van de verwonde daders nog net de zaak verlaten. Hij had vermoedelijk een kapwond aan zijn arm opgelopen. Er sijpelde bloed uit zijn ene arm. Volgens getuigen verlieten de daders de plaats in een donkerkleurig voertuig van het merk Marino. De winkelier is met de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. De buit betreft de dagopbrengst, een nog onbekend aantal opwaardeerkaarten en alcoholische dranken. De politie van Uitvlugt is ter plekke geweest voor eigen oriëntatie en onderzoek. De rovers hebben ook de kabels van de camerabeveiliging van de zaak doorgeknipt. De politie heeft op de plaats van delict een tas inhoudende een houwer en andere roversattributen aangetroffen. Het onderzoek in deze zaak duurt voort. Opmerkelijk is wel dat nu ook vrouwen actief meedoen bij berovingen. De vrouwen dienen waarschijnlijk als een afleidingsmanoeuvre.

error: Kopiëren mag niet!