EBS verzoekt samenleving stroomverbruik te verminderen

Het waterpeil in het Afobaka stuwmeer is ver beneden het normale patroon. Suralco heeft daarop in overleg met de Surinaamse overheid besloten de elektriciteitsopwekking vanaf 19 augustus geleidelijk terug te brengen: drie van de zes turbines te Afobaka zijn uitgezet. De N.V. Energiebedrijven Suriname zal vooraf bekendmaken in welke buurt de stroom zal worden uitgeschakeld in de vorm van load-shedding. De stroomvoorziening zal voor gemiddeld 3-4 uren achtereen worden uitgeschakeld. De kritische instellingen waaronder ziekenhuizen, brandweer, politie, SWM en bestuurscentra zullen wel van stroom worden voorzien. Echter blijft dit onder voorbehoud, omdat het beschikbare vermogen en het verbruik van de burgers niet exact van te voren kan worden bepaald. Ook is er een taskforce ingesteld die dagelijks belast zal zijn met de ontwikkelingen rondom de verminderde stroomtoevoer.
Als klant kunt u meehelpen de gevolgen van dit alles voor de samenleving te verzachten. Daarom roept de EBS al haar klanten op hun stroomverbruik te beperken met 50 procent. Laat geen airco’s onnodig aanstaan, gebruik tijdens piekuren geen microwave, rice cookers, strijkijzers en doe grote lampen pas aan indien echt noodzakelijk. Bij 50 procent minder verbruik van elektriciteit door de samenleving, hoeft de EBS veel minder of misschien geen gebieden uit te schakelen.
Niet in alle gevallen zal het uitvallen van elektriciteit het gevolg zijn van het terugbrengen van de elektriciteitsopwekking door de Suralco. Indien u merkt dat de stroom langer wegblijft dan aangegeven, gelieve te bellen met 175. Dit, daar er buiten de ontstane overmachtsituatie er reguliere storingen zullen blijven optreden, zoals geplande stroomuitval bij aansluiting van nieuwe klanten en reguliere onderhoudswerkzaamheden. Ook de ongeplande stroomuitval door bijvoorbeeld het aanrijden van een EBS mast of door beschadiging aan het distributienetwerk door weersomstandigheden, moeten niet worden uitgesloten.
EBS verexcuseert zich nogmaals voor het ontstane ongerief in de samenleving en dankt bij deze een ieder voor het begrip en de medewerking.

error: Kopiëren mag niet!