8ste ACP-top niet meer in Suriname

“De Surinaamse regering heeft na rijp beraad afgezien van het houden van de 8ste ACP-vergadering van staatshoofden en regeringsleiders welke op 6 en 7 november 2014 in ons land zou plaatsvinden. De ministeriele vergaderingen, voorafgaand aan deze vergadering, zullen ook geen voortgang vinden.” De afdeling Public Relations van het ministerie van Buitenlandse Zaken deed gisteren deze mededeling.
Deze beslissing moest genomen worden naar aanleiding van het verzoek van Uruguay om de overdracht van het voorzitterschap van Unasur uit te stellen naar eind oktober, omdat er daar nog belangrijke interne zaken gedaan moeten worden.
Dit betekent dat Suriname tot uiterlijk eind oktober voorzitter blijft. Vanwege de enorme verantwoordelijkheid en de druk die de ACP- agenda zou veroorzaken op de reeds druk bezette structuur van de staat, heeft de president hoger genoemde beslissing genomen. De exacte overdrachtsdatum is nog niet vastgesteld, omdat deze beïnvloed kan worden door drie presidentsverkiezingen die in deze periode binnen Unasur zullen plaatsvinden namelijk in Brazilië, Bolivia en Uruguay zelf.

error: Kopiëren mag niet!