Verkeerovertreders in recesperiode gedagvaard

Verkeerovertreders die voor de zitting van dinsdag 2 september 2014 zijn gedagvaard hoeven niet naar het Kantongebouw te gaan, omdat de rechterlijke macht met reces is in die periode. Persofficier van Justitie Claudia Bruining geeft aan dat er inderdaad een paar mensen zijn gedagvaard voor de zitting. ‘De mensen die zo een dagvaarding hebben ontvangen, zullen nader bericht krijgen van het Openbaar Ministerie. Een dagvaarding kan altijd worden ingetrokken en opnieuw worden gestuurd, althans de wet biedt de mogelijkheid tot intrekking’, aldus de officier van justitie. De persofficier heeft nagetrokken en blijkt dat er enkele dagvaardingen de deur uit zijn gegaan.
‘De verbalisanten hebben zich verkeken op de datum, maar het gaat niet om een groot aantal.’ Indien de verkeersovertreders tijdens het reces worden geverbaliseerd, krijgt men een oproep voor de zitting in oktober. Dus deze mensen hebben dan veel meer tijd om de boete voor de zitting te voldoen. Verder doet Bruining een beroep op de gemeenschap om de verkeersregels in acht te nemen. ‘Wij gaan voor een veilig verkeer. Het is vakantie. Mensen houdt u rekening met uw medeweggebruiker en rijdt u veilig.’ De meeste mensen zullen buiten de stad gaan. Bovenal betreurt de persofficier het geval dat zich op zondag 17 augustus aan de Afobakkaweg heeft voorgedaan, waarbij twee personen om het leven zijn gekomen en een derde slachtoffer zwaargewond ter observatie is opgenomen. Binnen de verkeerveiligheidsmaand zijn er al drie doden te betreuren.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!