Occupanten te Santodorp moeten het gebied verlaten

Occupanten te Santodorp moeten in opdracht van de politie de plek verlaten. Dit wordt bevestigd door de ressort-commandant van Santodorp, Sandra Claver. De occupanten hebben vernielingen aangebracht. Zij hebben het prikkeldraad, welke rond het terrein was gespannen, vernield. De politie heeft via ressort-commandant Sandra Claver aan Dagblad Suriname aangegeven dat indien de mensen zich wederom op het terrein zullen begeven om te occuperen, zij genoodzaakt zal zijn om tot aanhoudingen over te gaan. De politie is gisteren volgens de benadeelde Dassasing ter plekke geweest en heeft de bouwsels van de mensen, die illegaal de terreinen bezet hielden, verwijderd. Eén van de andere grondeigenaren heeft zulks ook aan Dagblad Suriname bevestigd. Evenwel moet opgemerkt worden dat ressort-commandant Sandra Claver aangeeft dat in dit geval geen ontruiming van bouwsels heeft plaatsgevonden. Men is daar slechts bezig het gebied te ontbossen voor een beter overzicht, verklaart Claver. Niet duidelijk is waarom de politie privé terreinen van burgers aan het ontbossen is.
Intussen heeft VHP-parlementariër Chandrikapersad Santokhi aangegeven dat de minister van Justitie en Politie zich niet haast om deze criminele handeling af te straffen. Integendeel zegt Santokhi over informatie te beschikken dat de NDP de occupanten aanzet om deze terreinen te bezetten.
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!