Peneux best tevreden over geleverde schoolprestaties

Robert Peneux, directeur van Onderwijs en Volksontwikkeling, geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat hij best tevreden is over de geleverde schoolprestaties. Hij geeft aan dat hij bij bepaalde schooltypen zelfs zeer verrast is geweest. Als voorbeeld haalt hij het Imeao aan dat zeer denderend heeft gescoord. Het Havo en de vwo-scholen hebben na herexamen ongeveer 75 tot en met 80% geslaagden en bij de lagere scholen is er een lichte daling te bespeuren van 0.5%. De Onderwijsdirecteur is zeer tevreden met hetgeen is neergezet en de prestaties die door de leerkrachten van de examenklassen zijn geleverd. ‘Dan zeg ik petje af voor ze’, vult hij aan.
Op de vraag hoe het staat met de naschoolse opvang, vooral gezien het feit dat er op de basisscholen een lichte daling te bespeuren is, geeft Peneux aan dat de Naschoolse Opvang Nieuwe Stijl haar vruchten nog moet gaan afwerpen. Hij geeft aan dat de minister van Onderwijs in februari aantrad en dat de Naschoolse Opvang Nieuwe Stijl in mei werd geïmplementeerd. Peneux is van mening dat men pas volgend jaar de vruchten van zal kunnen plukken. De naschoolse opvang moet uiteindelijk gaan zorgen voor een stukje coachen en begeleiden van de kinderen op de basisscholen. Volgens de Onderwijsdirecteur moet het begeleidingstraject nog wezenlijk van de grond komen. ‘We zijn bezig dat uit de grond te stampen en natuurlijk begint het op enkele plaatsen al zijn vruchten af te werpen, maar ik denk dat we pas volgend jaar de vruchten van zullen plukken.’
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!