Certificaatuitreiking aan bestgeslaagden Kwatta

lionsDe uitreiking van de Excellent Award aan de bestgeslaagde leerlingen (glo/mulo/lbgo) van ‘cluster Kwatta’ vond afgelopen week vrijdag op feestelijke wijze plaats. Onder cluster Kwatta vallen alle glo-, mulo- en lbgo-scholen van Kwatta en omgeving. De avond werd georganiseerd door de Lions Club Kwatta. De president van Lions Club Kwatta, B. Sewnath, vertelt Dagblad Suriname dat de organisatie de kinderen een stimulans wil geven om verder te studeren en zich in te zetten. ‘Wat wij hier doen, is kinderen inspireren om verder te studeren’, zegt B. Sewnath. De organisatie doet dit al zeven jaren. De Shri Gobindschool kent 100% geslaagden. Sewnath vindt dat andere organisaties ook zo een initiatief moeten nemen, want het is altijd goed als kinderen geïnspireerd raken. De overall bestgeslaagde van de glo te Kwatta is Krishana Chitan (OS Middenpad Kwatta), Akash Shankar (Parwani) voor mulo en Hillary Djamikoen (Eduard Cabell) van lbo. Deze bestgeslaagden kregen SRD 1.000, een trofee, een certificaat, een notebook en een computerbureau. Alle andere studenten kregen SRD 250 en daarnaast ook een trofee en een certificaat.
Verder mochten 35 leerlingen een certificaat als bestgeslaagde in ontvangst nemen. De eerste vicepresident van Lions Club Kwatta, Patrick Swami-Persaud, geeft aan dat het landelijk organiseren van een uitreiking enorm veel geld zou kosten. ‘Deze avond is georganiseerd door opbrengsten uit fundraisingprojecten en vanwege verschillende sponsoren’, vertelt Swami-Persaud. Swami-Persaud merkt dat kinderen uitkijken naar de uitreiking van de awards. Dit jaar hebben scholen meer bestgeslaagden dan het vorige schooljaar.
De Lions Club Kwatta heeft op 6 augustus 2014 een schoolpakkettenproject uitgevoerd. Hierbij zijn 400 pakketten uitgedeeld aan kinderen afkomstig uit arme gezinnen en aan kinderen die hun leven in een weeshuis doorbrengen. Een pakket bestond uit een tas met schoolspullen. Ook kinderen uit het buitenland zijn in aanmerking gekomen voor een pakket. Dit project heeft de organisatie ruim SRD 35.000 gekost. In december van het jaar zal Lions starten met een weeskinderenproject, aldus Udairadj Panchoe, tweede vicepresident. Hierbij zullen ongeveer 250 weeskinderen genieten van een uitstapje buiten de stad.
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!