23 beste leerlingen in Wiskunde krijgen een prijs uitgereikt

1SuWO 2014De Surinaamse Wiskunde Olympiade (SuWO) werd dit jaar voor de tweede keer gehouden. De prijsuitreiking van de SuWO vond afgelopen week plaats. Op zaterdag 16 augustus 2014 mochten de 23 beste leerlingen prijzen in ontvangst nemen. Ook de scholen waarop deze leerlingen zitten, zijn in aanmerking gekomen voor een prijs. Aan de eerste ronde op 16 juni 2014 deden 30 scholen uit stad en district mee. Uit de 791 deelnemende derdeklassers gingen 112 door naar de tweede ronde, die op zaterdag 19 juli 2014 werd gehouden. De top 3 best geslaagden van de Surinaamse Wiskunde Olympiade (SuWO) zijn Mitch Wong A Foe (Salvator Muloschool), Moesha Breinburg (Mulo Kerklaan) en Nigel Stomp (IPJ Berkenveldschool).
De Surinaamse Wiskunde Olympiade 2015 zal weer uit 2 ronden bestaan, maar dan zullen ook de vierdeklassers deelnemen.De SuWO is op 25 november 2012 opgerichtdoor de Surinaamse Vereniging van Wiskunde- en Rekenleraren (SVWR). De SuWo-commissie bestaat momenteel uit de leden Irwin Hidalgo (voorzitter), Inez Demon, Frank van Dijk, Edmund Stuger en Sanjay Autar.
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!