VKS-voorzitter Nankoesing: ‘Leo gaat alles oplossen’

‘Wij verwachten een nieuwe wind. Leo gaat alles oplossen, want hij is best flexibel.’ Met deze houding kijkt Anil Nankoesing, voorzitter van de Vereniging van Keuringstations (VKS), naar de komende ontwikkelingen binnen de autokeuringsbranche. Hij is blij dat er een nieuw bestuur is geïnstalleerd bij de Stichting Keuringen Motorrijtuigen (STKM). Nankoesing verwacht ook veel flexibiliteit van STKM-voorzitter Leo Brunswijk.
In verband met de aanstelling van het nieuwe bestuur heeft de VKS het ingediende kortgeding tegen de STKM opgeschort. De rechtszaak zou gisteren aanvangen. VKS spande het kortgeding aan nadat de STKM weigerde toestemming te geven voor onder andere het intrekken van de maatregel van de keuringsautoriteit om op de keuringstations maximaal drie auto’s per uur te laten keuren. De toenmalige STKM-leiding stelde zich op het standpunt dat verruiming van het maximaal aantal auto’s per uur de veiligheidswaarde zou kunnen laten dalen. STKM is ook beschuldigd van discriminatie en verwaarlozing van de veiligheid van de keuringen. Danny Lo Fo Sang, toenmalige voorzitter van de STKM, zei juist met de maatregelen te hebben bewerkstelligd dat een scheve groei binnen de sector is rechtgetrokken.

error: Kopiëren mag niet!