Rechter Mettendaf: ‘Bedreigingen tegen het leven moeten serieus worden genomen’

De 54-jarige Rajkumar Koewarsing is veroordeeld tot een celstraf van acht maanden, waarvan vier voorwaardelijk. Kantonrechter Marie Mettendaf legde hem een straf conform de eis van het Openbaar Ministerie op. Koewarsing heeft op 8 juni 2014 zijn echtgenote Nirmala met de dood bedreigd. Volgens het slachtoffer heeft Koewarsing een vaste gewoonte om na het werk steeds te gaan borrelen. Hierdoor komt hij stom dronken thuis aan. Op die bewuste dag was het weer raak. Koewarsing kwam thuis en begon zijn vrouw weer eens uit te schelden. Daarna haalde hij een keukenmes tevoorschijn en gaf het slachtoffer te kennen dat hij haar zou doodsteken.
Door kordaat optreden van één van zijn dochters werd het mes afhandig gemaakt. De politie werd ingeschakeld en werd de verdachte met het mes in zijn broekzak aangehouden. In deze zaak was het duidelijk dat de verdachte steeds met tegenstrijdige verklaringen kwam. Ten eerste gaf hij aan dat hij niet veel drinkt en dat hij zijn vrouw te nimmer met een mes heeft bedreigd. Dan kon hij weer niet heugen wat zich die dag had afgespeeld, omdat hij stom dronken was. Dan heeft hij last van vallende ziekte en is hij ook bijna blind. Als laatste gaf hij aan dat hij het mes in zijn handen had, omdat hij manja zou gaan eten. Echter bleken de manja’s nog aan de boom te hangen. ‘Manja eten is mijn vak meester’, benadrukte de verdachte.
Advocaat Kries Bhoendie vroeg de magistraat rekening te houden met de situatie van de verdachte en zijn gezin. De verdachte heeft beloofd geen alcohol meer te zullen drinken en als een goede echtgenoot en vader voor zijn gezin te zullen zorgen. Volgens kantonrechter Marie Mettendaf blijft de verdachte steeds tegenstrijdige verklaringen afleggen. Daarnaast hebben buurtbewoners ook bij de politie verklaard dat de verdachte dagelijks dronken is en steeds tegen zijn vrouw en dochters tekeer gaat. ‘Echter moeten bedreigingen tegen het leven serieus worden genomen, omdat het een dag erger kan aflopen’, aldus de rechter.
FR

error: Kopiëren mag niet!