Iamgold investeert in het onderwijs

1 Investeren in het onderwijs.1Iamgold/Rosebel Goldmines NV heeft in Suriname een concessie van 170 km2, met daarin 6 pits die met behulp van dynamiet en cyaan gemijnd worden. De concessie ligt in Brokopondo en op de concessie zelf ligt Koffiekamp, een marrondorp, dat zelf ook aan goudwinning doet in het gebied. In de mijn van Iamgold werken er meer dan 400 directe werknemers die uit de omliggende dorpen komen en dat is ongeveer 21% van de gehele arbeidskracht die in de mijn werkt. De afdeling Community Relations heeft een aantal projecten opgezet om de gemeenschap te ondersteunen. Zo zijn er onlangs schoolpakketten geschonken aan geslaagde mulo- en lbo-leerlingen.
Studiebeurzen niet uitgereikt
Ook zouden er tijdens dit evenement studiebeurzen aangeboden worden aan de 3 best geslaagden van de mulo-school, maar dit werd niet gepresenteerd omdat Iamgold dacht dat de leerlingen niet zouden verschijnen. Om deze reden zijn de uitslagen van wie de studiebeurzen verkrijgen ook niet gepresenteerd geworden. Het project is voor de gemeenschappen uit 7 omringende dorpen.
‘Sinds 2009 loopt dit project al waarbij er de beste leerlingen worden uitgezocht aan de hand van hun schoolprestaties en verder financieel ondersteund in hun schoolcarrière’, zo laat Johannes Abielie, Community Relations Officer van Iamgold weten.
‘Momenteel doen er 13 leerlingen mee in het project, waarbij ze elk jaar gefinancierd worden onder voorbehoud dat ze elk jaar overgaan. Voor leerlingen aan de vervolgopleidingen, zoals Adek, moet 80% van de cijfers goed zijn’, vult Joanne Najoe aan, ook Community Relations Officer. ‘Welke 3 het zijn die dit jaar aan het project toegevoegd worden, daar tasten we nog voor in het duister. In de afgelopen jaren is er 1 leerling uitgevallen, omdat deze vanwege zwangerschap de opleiding niet kon afmaken, iets wat een groot probleem is in de marrongemeenschap van Brokopondo. Tieners raken heel snel zwanger en moeten daarom de school verlaten, aangezien ze niet langer meer de aandacht op de studie kunnen houden die het nodig heeft. Onderwijs is een van de ontwikkelingsgebieden waar Iamgold in investeert.’

error: Kopiëren mag niet!