‘De rijstsector is in coma beland’

‘De rijstsector in het district Nickerie is in coma beland. Dit komt doordat de regering geen goed of verantwoord beleid voert. De rijstsector was door de vorige regering moeizaam tot herstel gebracht en de regering Bouterse/Ameerali heeft het weer vernietigd. Tijdens een bezoek van een delegatie van de Megacombinatie in 2010 aan het district Nickerie werd aangegeven dat de rijstsector in coma lag en dat het dringend aandacht nodig had. Indien het inderdaad zo was, waarom heeft de huidige regering de sector niet aangepakt? Waarom hebben ze de rijstsector vernietigd’, vraagt VHP’er Priya Lachmon zich af. ‘Het zijn allemaal loze beloften, zoals de afschaffing van de gouvernement take en goedkope kunstmest voor onze padieboeren, die gemaakt zijn. De beloofde voedselschuur is een sprookje.’
De arme rijstboeren hebben vanaf het aantreden van de huidige regering geen gunstige padieprijs kunnen krijgen. ‘Ik vind het belachelijk dat de rijstboeren hun tijd en energie verspild hebben om naar Paramaribo af te reizen om hun problemen voor te leggen aan president Bouterse. De president heeft hen niet eens ontvangen. Is dit een manier van omgaan met onze arme boeren, die dag en nacht in het veld zweten om hun brood te verdienen door tegelijkertijd voedsel te bieden aan de bevolking. Moet de rijstsector dan zo verwaarloosd worden?’ Het is van eminent belang dat er goed geïnvesteerd wordt in deze sector.
‘De boeren hebben momenteel grote schulden, maar als deze machtsdronken personen of hypocrieten de stem van deze arme boeren nodig zullen hebben, dan gaan ze dan weer op een misleidende tour om hun om te kopen met hun zoete praatjes. Het is ook heel triest als we merken dat de volksvertegenwoordiger uit de coalitie in Nickerie stil is, als het gaat om een oplossing voor de rijstsector, terwijl hij de eerste was die zijn stembanden uitgilde om valse beloften te maken. Ik roep de regering op om gehoor te geven aan de kreet van deze boeren, want het is een belangrijke groep die bijdraagt aan de opbouw van Suriname’, aldus Lachmon.

error: Kopiëren mag niet!