Klant voelt zich beetgenomen door online shoppingbedrijf

Kishan G. vertelt aan Dagblad Suriname dat hij is beetgenomen door een bedrijf, gevestigd aan de Martin Luther Kingweg, welke zich bezighoudt met het importeren van goederen die de klanten online kunnen bestellen. Kishan heeft op 8 april een bestelling van een auto-jack geplaatst. De bijbehorende stukken heeft hij nog in zijn bezit. Het artikel zou volgens afspraak binnen zes weken in Suriname geleverd worden. Er is een koopovereenkomst opgemaakt, waarbij Kishan 75% van de kostprijs als voorschot moest betalen. Op de kostprijs komt nog een winstmarge van 25%. Dagen en maanden verstreken zonder dat de klant over zijn product kon beschikken. Herhaaldelijk bellen en informeren leverden niets op. Na ruim 4 maanden werd aan de klant voorgehouden dat het goed al in Suriname is gearriveerd, maar dat de douane moeilijk deed met de afhandeling.
Uiteindelijk werd op woensdag 13 augustus 2014 gebeld door het bedrijf dat het goed binnen is en dat de klant het mag afhalen. Daarbij deed de medewerkster wel de verrassende mededeling dat er extra kosten zijn bijgekomen. De volgende dag stapte de klant het bedrijf binnen. De directeur, de heer Vikash, hield hem voor dat er extra kosten zijn bijgekomen vanwege het gewicht. Echter kon de directeur de extra US$ 50 niet met documenten onderbouwen. ‘De directeur zei doodleuk dat zulks bedrijfsgeheim is.’ Ook werd de klant medegedeeld dat als hij de extra kosten niet zou betalen het bedrijf het goed aan anderen zou verkopen. Daarbij werd geen woord gerept over teruggave van voorschot.
Ondertussen had Kishan vanwege de noodzaak reeds een andere floorjack gekocht, daar hij het wachten, welke bijkans 5 maanden duurde, beu was. De klant voelt zich in deze genept en opgelicht. Vikash heeft zich niet aan de gemaakte afspraken gehouden. De ontevreden klant heeft zich tot de politie van Livorno gewend en een klacht ingediend tegen dit bedrijf. ‘Indien ik de extra kosten niet had betaald, kon ik mijn goed niet van daar halen, want voordat je de bestelling plaatst, eist men 75% van de kostprijs als voorschot. Indien ik mijn product niet in ontvangst had genomen, zou ik dan een veel groter geldbedrag dan de extra kosten van U$ 50 kwijt zijn. Kishan is diep teleurgesteld en hoewel je vrijwillig je keuze maakt, waarschuwt hij hierbij de samenleving om alertheid te betrachten bij het zakendoen met dit soort bedrijven. Zulks om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van dit soort onethische handelingen.
Dagblad Suriname heeft de directeur gesproken. Echter wilde hij niet inhoudelijk ingaan op het probleem. Hij gaf wel aan geen moeite te hebben dat dit alles in de media verschijnt. De krant heeft in verband hiermee contact opgenomen met de Consumentenkring Suriname. Een medewerker geeft aan dat spullen die online worden besteld vaak genoeg probleem opleveren. De consument moet goed overwegen met wie hij/zij zaken doet. De ervaring leert wel dat online spullen goedkoper uitkomen voor de klant. Dat is de reden dat velen die weg bewandelen. Maar je loopt soms wel risico’s. Er moeten in elk geval goede afspraken gemaakt worden.

error: Kopiëren mag niet!