Supermoon

super moonDe grootste en de felste volle maan van het jaar was gisteren waar te nemen. Deze maan was ongeveer 40% groter en 30% feller dan een normale volle maan. Ook stond deze supermoon ongeveer 19 kilometer dichter bij de aarde. Astronomen noemen zo een grote en felle volle maan een perigeum volle maan. Het woord ‘perigeum’ beschrijft het dichtstbijzijnde punt van de maan naar de aarde. Dit perigeum volle maan (de supermoon) zal nu pas op 28 september 2015 te bewonderen zijn. Volgens astronomen zijn de volle manen van 12 juli, 10 augustus en 9 september van dit jaar allemaal supermoons. Dagen na de supermoon kunnen mensen ook uitkijken naar de jaarlijkse Perseïden meteorenregen. Deze regen is te verwachten in de periode tussen 10 augustus en 13 augustus. Ook zullen er veel vallende sterren (Perseïden) te zien zijn in deze periode.
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!