Afdeling Geriatrie 1 jaar in het AZP

Geriatrie is voor velen binnen de gezondheidszorg nieuw. Deze vorm van specialisme is voor de kwetsbare oudere patiënt. De geriatrie of ouderengeneeskunde legt zich toe op ouderen met meerdere aandoeningen tegelijkertijd. De nadruk wordt gelegd op herstel en behoud van de zelfredzaamheid van de oudere patiënt. Het is nu een jaar geleden dat de poli Geriatrie op 1 augustus haar diensten ter beschikking heeft gesteld en ter beschikking blijft stellen aan patiënten. De poli is binnen dat jaar uitgegroeid tot een groot team, waardoor zij patiënten beter van dienst kunnen zijn. Volgens berichtgeving van het Academisch Ziekenhuis werkt deze polikliniek volgens geriatrische richtlijnen. Dit houdt in dat er volgens afspraak wordt gewerkt, waardoor patiënten niet hoeven te wachten op hun beurt bij de specialist. Het personeel is geriatrie- minded en werkt volgens het motto, ‘we behandelen de patiënt zoals wij onze ouders zouden behandelen’.
Meerwaarde van geriatrie in Suriname
Tot voor kort kende Suriname dit medisch specialisme niet. Met de komst van drs. Luckham als klinisch geriater is er nu ook in Suriname gespecialiseerde zorg voor ouderen.
Gezien de vergrijzing(enorme toename van het aantal ouderen) is het van belang dit specialisme beschikbaar en toegankelijk te maken in alle ziekenhuizen en voor alle ouderen.
Huisartsen lijken nu steeds meer het besef te hebben dat de geriatrie veel meer is dan dementerenden met probleemgedrag. Door het opvolgen van de adviezen die worden gegeven door de afdeling Geriatrie wordt de kwaliteit van leven van de patiënten en hun families verbeterd.

error: Kopiëren mag niet!