Tachtigjarige vrouw dood gebrand

De 80-jarige Ester Wijnaard die nauwelijks twee maanden in Suriname was is zaterdag omstreeks 04.00 uur tijdens een woningbrand om het leven gekomen. Het geval deed zich voor aan de Damstraat te Onverwacht. Een stenen laagbouwwoning is volledig afgebrand. Vernomen wordt van een buurvrouw dat een senior burger in dat huis woonde. Ester was kennelijk zijn ex-vrouw. Ten gevolge van de brand heeft de 78-jarige bewoner, Thomas, im deze het tweede slachtoffer, ernstige brandwonden opgelopen. Hij is met de ontboden ambulance naar het ziekenhuis overgebracht voor behandeling. Een buurvrouw verklaarde tegen over de krant dat zij omstreeks 03.30 uur iemand hoorde timmeren. Toen zij naar buiten keek via een raam zag zij de woning van de senior burger in brand. De buren die dit ontdekten belden de politie en de brandweer terstond maar deze waren volgens de buurtbewoners een uur later gearriveerd. Omdat het zo lang duurde hebben de buurjongens de voordeur van de woning opengetrapt waarna opa Thomas met brandwonden naar buiten kwam. Men vroeg hem of er nog iemand in dat huis is en Thomas zei nee. Ester Wijnaard was slecht ter been en haar gehoor was zeer slecht. Zij is ten gevolge van de vlammenzee dood gebrand. Men betreurt dit geval ter zeerste. “De brandweer is niet ver van hier en het duurde een uur totdat zij ter plaatse arriveerde” merkte een buurtbewoonster op. De oorzaak van de brand is vooralsnog niet bekend. De politie is bezig met het onderzoek.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!