OM in hoger beroep in zaak Rasoelbaks

Het Openbaar Ministerie is in de zaak tegen de aspirant agent Georgio Rasoelbaks in hoger beroep gegaan tegen de beslissing van de rechtercommissaris. Woensdag besliste de rechtercommissaris dat de aanhouding niet rechtmatig was. Volgens advocaat Raoul Lobo is deze case is heel zwak en er heeft naar zijn mening absoluut willekeur plaatsgevonden. Lobo merkte op dat er geen link kan worden gelegd met de vader van zijn cliënt, waarnemend president van het Hof mr. Iwan Rasoelbaks. De verdachte, Georgio Rasoelbaks, wordt verdacht van deelneming aan een criminele organisatie en diefstal c.q. verduistering in dienstbetrekking. Volgens het politieonderzoek heeft betrokkene politieattributen, waaronder communicatiemiddelen, verduisterd. De politieman werd al een tijdje in de gaten gehouden door zijn collega’s. Hij is uiteindelijk op donderdag 31 juli aangehouden en in verzekering gesteld. Door het instellen van het hoger beroep wordt de invrijheidstelling die de rechtercommissaris heeft gelast voor drie dagen opgeschort. Het Hof moet dit beroep dus binnen drie dagen in behandeling nemen. Rasoelbaks zal tot dan in arrest blijven.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!