Nationaal Leger wil meer manschappen rekruteren

Het Nationaal Leger streeft ernaar om uiterlijk oktober van dit jaar een totaal van 400 manschappen te rekruteren. Kapitein Werner Kioe A Sen, die lid is van de Wervingscommissie, geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan uiteindelijk de bevelhebber zal moeten beslissen wat de uiteindelijke capaciteit van het Nationaal Leger moet zijn. Volgens Kioe A Sen heeft het ministerie van Defensie jaarlijks lichtingen, welke een aangelegenheid was van het ministerie van Defensie. Op dit moment is het Nationaal Leger dat voor de werving moet zorgen. Hiervoor is de Wervingscommissie in het leven geroepen.
Tijdens de wervingscampagnes worden er open dagen in verschillende districten gehouden. Jongeren worden hierbij gestimuleerd om te solliciteren naar een baan als militair. De opleiding tot militair zal ongeveer drie maanden moeten duren. De vereisten om aan een baan bij het Nationaal Leger te komen zijn: de Surinaamse nationaliteit hebben, een onbesproken gedrag hebben en ouder dan 18 en jonger dan 28 jaar zijn. Om toegelaten te worden op de onderofficiersschool is een mulo-diploma vereist. Voor de officiersopleiding moeten geïnteresseerden tenminste in het bezit zijn van een diploma van de middelbare school. In Nickerie hebben op dit moment 20 geïnteresseerden zich aangemeld. Hierbij werden er enkele demonstraties gegeven hoe een hinderlaag kan worden uitgeschakeld en overmeesterd. In het verleden heeft minister Lamure Latour van Defensie aangegeven dat bij sollicitatieprocedures jongeren vaak een slechte gezondheidstoestand hebben. De gerekruteerde manschappen zullen in oktober de Ayoko Kazerne (Bos Bivak) te Zanderij opgaan voor de theoretische en praktische opleiding. De open dagen zijn georganiseerd om op een creatieve manier de belangstelling bij jonge Surinamers op te wekken.
FR

error: Kopiëren mag niet!