Huishoudelijke vergadering DNA afgeblazen

huishoudelijkeDe huishoudelijke vergadering van De Nationale Assemblee die gisteren voor 11.00 uur gepland was, heeft geen voortgang gevonden. Dagblad Suriname was ter plekke en zag rond 12.00 uur enkele parlementariërs uit het gebouw lopen. Megacombinatie en /Palu-parlementariër Henk Ramnandanlal gaf desgevraagd aan ons te kennen dat voor de vergadering wel 26 leden de presentielijst hadden ondertekend. Volgens het ordereglement betekent het dat er wel quorum was om de vergadering te starten. Echter bleek bij de aanvang tegen 12.00 uur dat slechts 25 van de leden zich in de zaal bevonden. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons zat in eerste instantie maar met 24 leden in de zaal en kwam uit ontevredenheid uit het assembleegebouw om Ramnandanlal te halen. De volksvertegenwoordiger was toen bezig een interview af te leggen aan de aanwezige journalisten.
De vergadering werd geschorst en uiteindelijk uitgesteld. Het probleem volgens Ramnandanlal is dat een aantal van de coalitieleden zich buiten het gebouw bevond. Echter moet de schuld niet alleen bij deze DNA-leden worden gezocht, omdat tegen de geplande tijd er wel genoeg leden in de zaal aanwezig waren. Doordat de vergadering een beetje later begon, is een aantal leden het gebouw uitgelopen. De openbare vergadering heeft wel voortgang gehad. De volksvertegenwoordigers zijn volgens de Palu-ondervoorzitter ervan bewust wat het belang is van deze sociale wetten. De ontwerpwetten gaan over de invoering van een algemene pensioenregeling, de nationale basiszorgverzekering en het minimumloon.

error: Kopiëren mag niet!