Gajadien: ‘Belfort misbruikt staatsfinanciën voor jaardag’

1gajadien (1)Asiskumar Gajadien van de VHP beschuldigt minister Edwart Belfort van Justitie en Politie van misbruik van staatsfinanciën. Er is een bestelbon aangevraagd ten behoeve van de minister, die vervolgens bestemd zou zijn voor sociale instellingen. De minister is voornemens in verband met zijn jaardag sociale instellingen te gedenken. Uit stukken blijkt dat het directoraat Justitie en Politie de bestelbon heeft aangevraagd ten behoeve van de minister. Als omschrijving staat genoteerd 4 stuks waardebonnen voor elk SRD 500 + 20% toeslag ten behoeve van sociale instellingen. Het totaal bedrag is SRD 2400.
Gajadien heeft in de vooravond van donderdag geprobeerd deze zaak aan te kaarten in de openbare DNA-vergadering. Hij werd echter onderbroken door voorzitter Ronnie Brunswijk, die op dat moment de vergadering leidde. Brunswijk vroeg het lid zich te houden aan de wet die op dat moment in behandeling was.
Volgens Gajadien zou er geen vuiltje aan de lucht zijn als het om geld van de minister ging. In dit geval blijkt echter dat de minister misbruik maakt van gelden van de overheid en zal hij doen overkomen alsof hij met zijn ministerssalaris sociale instellingen gedenkt.
Minister Belfort werd op 1 augustus 49 jaar oud. In dat kader heeft hij gemeend enkele sociale instellingen te gedenken met waardebonnen. De instellingen zijn voor vrijdag 8 augustus opgeroepen om in de vergaderzaal van de minister hun waardebon in ontvangst te nemen.
SM

error: Kopiëren mag niet!