Telesur en IT-Core organiseren hackathon

TelesurNa een succesvolle eerste editie wordt voor de tweede keer de Telesur en ICT Community (IT-Core) de hackathon georganiseerd. Deze hackathon wordt op 23 en 24 augustus gehouden en heeft als hoofdthema ‘Gamification’. Deelnemers zullen in teamverband binnen 24 uur een werkende mobiele- of webapplicatie moeten bouwen welke zal worden beoordeeld op de interface, de functionaliteit, en de commerciële of maatschappelijke inzetbaarheid.
De hackathon heeft verschillende aspecten ten doel, waaronder het vinden van jong talent, en dat helpen ontwikkelen. Ook het ontwikkelen van een hackathon-cultuur behoort tot een van de doelstellingen. In essentie is een hackathon een marathon sessie waarin meerdere ontwikkelaars samenkomen om software te ontwikkelen in teamverband.
Aan deze hackathon is er ook een wedstrijdelement gekoppeld. Het team dat het beste presteert op aspecten als conceptvorming, creativiteit, realisatie en uitwerking van het thema ontvangt de hoofdprijs van $1500. De winnaar wordt de optie aangeboden om het product als TMIL-project partner verder uit te werken tot een commercieel product. Deelname aan deze hackathon staat open voor een ieder vanaf 12 jaar.

error: Kopiëren mag niet!