Premdew Lachman: ‘In de politiek sluit je niets uit’

In de politiek sluit je niets uit. Dit zegt Nieuw Suriname (NS)-parlementariër Premdew Lachman in gesprek met Dagblad Suriname. Lachman, die bij de verkiezingen van 2010 ongeveer 2235 stemmen in het district Nickerie behaalde, geeft wel aan op dit moment samen met partijgenoot Harish Monorath op te trekken, omdat zij de degenen zijn die de meeste aanhang hebben. Natuurlijk staat de deur voor hem ook open om alleen over te stappen naar een andere partij. Hiermee stoort hij zich niet aan het feit dat de intussen demissionaire voorzitter, John Nasibdar, nog steeds geen verkiezingen binnen de partij wil uitschrijven. Daartussen is Lachman de grote man, omdat hijzelf de meeste aanhang heeft en op eigen houtje zijn zetel heeft behaald. Monorath haalde op zich slechts 762 stemmen in Paramaribo. Monorath behaalde zijn DNA-zetel over de rug van lijsttrekker Bouterse. Vanwege de problemen binnen de partij hebben de parlementariërs, districtsraads- en ressortraadsleden van NS een eigen groep gevormd. Deze groep beweegt dan in haar totaliteit.
Mogelijke samenwerking met NF
De volksvertegenwoordiger zegt samen met zijn partijgenoot Monorath gesprekken met verschillende politieke organisaties, waaronder het Nieuw Front Plus, te hebben gevoerd. Het NF Plus zou bij monde van Lachman NS als de achtste partij erbij willen hebben. Afgesproken is om in de komende twee tot drie weken een duidelijk antwoord over mogelijke samenwerking kenbaar te maken. Daartegenover sluit NS samenwerkingen met geen enkel andere partij uit. Ook de Nationale Democratische Partij (NDP), van wie zij een stiefmoederlijke behandeling heeft gekregen, is niet uitgesloten. Echter staat Nickerie volledig achter Lachman, dus wanneer hij overstapt, gaan de rr- en dr-leden ook mee. Monorath, die van de week pas terug is gekeerd van een vakantie uit het buitenland, zal in het weekeinde samen met Lachman over al deze kwesties praten. ‘Punt is dat NS momenteel de toegevoegde waarde voor de partijen heeft’, aldus Lachman. Het DNA-lid geeft aan dat hij herhaaldelijk een oproep heeft gedaan naar Nasibdar om het probleem binnen de partij te bespreken. Nu is de maat vol en heeft hij geen zin meer om weer zelf initiatief te nemen om aan tafel met de demissionaire voorzitter te zitten. Indien Nasibdar dat wil, staat hij wel open.
FR

error: Kopiëren mag niet!