Politieambtenaren krijgen training in gebruik reanimatieapparaten

In het kader van hun 10-jarig bestaan heeft de Rotary Club in Suriname besloten om de Surinaamse gemeenschap een aantal Automatische Externe Defibrilator (A.I.D.) apparaten cadeau te maken. Deze draagbare apparaten worden gebruikt om mensen te reanimeren bij een hartstilstand. De apparaten zijn onder andere geplaatst in de Hermitage Mall, de Maretraite Mall, op de Centrale Markt en op het politie Bureau Centrum (voorheen politie bureau Keizerstraat) Er zal ook een apparaat worden geplaatst op Leleydorp.
Het afgelopen week hebben politieambtenaren van verschillende afdelingen en politie regio’s een theoretische en practische training gevolgd om te weten welke handelingen te plegen bij een slachtoffer met ademhaling- of hartproblemen en hoe het A.I.D. apparaat te gebruiken. Deze Basic Life Support (BLS) training heeft vier uren geduurd en is verzorgd door mevrouw G.J. Sohansingh BA. Zij is verbonden aan het bedrijf Medical training and equipment (MedTeq).
De politieambtenaren die de training gevolgd hebben zijn instaat om mensen met ademhaling- of hartproblemen eerste hulp te bieden in afwachting op andere hulpdiensten. Deze ambtenaren weten ook hoe het A.I.D. apparaat te gebruiken en wat te doen na gebruik van het apparaat. De Rotary club betaald ook voor de training van de politieambtenaren.

error: Kopiëren mag niet!