KJT gaat voor verbeterde dienstverlening

1kjtDe Stichting Kinder- en Jongerentelefoon (KJT) heeft certificaten overhandigd aan de cursisten die hebben deelgenomen aan de vierdaagse training, genaamd ‘Training Kernpartners KJT’. De training was bedoeld voor een verbeterde dienstverlening aan de doelgroep die gebruikmaakt van de Jongerentelefoon 123. De training is mogelijk gemaakt door het Bureau Familierechtelijke Zaken van het ministerie van Justitie en Politie.
Aan deze training hebben deelgenomen het personeel en de leiding van KJT en haar kernpartners. De stichting werkt samen met 5 kernpartners op het gebied van het evalueren en het doorwijzen van binnengekomen gevallen van jongeren. Waarnemend directeur Jacintha Jong -A-lock van KJT gaf aan dat door middel van deze training gevallen effectiever doorverwezen kunnen worden en efficiënter afgehandeld kunnen worden. Tijdens deze training hebben kernpartners hun werkzaamheden kunnen toelichten en hoe zij doorverwezen gevallen afhandelen.
De Stichting Kinder- en Jongerentelefoon (KJT) is een overheidsstichting die nu bijkans 6 jaren kosteloos, anonieme en confidentiële hulp biedt aan personen van 6 tot en met 25 jaar. De KJT streeft naar een effectievere doorverwijzing en efficiëntere afhandeling van cases om zo de dienstverlening naar de doelgroep toe te verbeteren.

error: Kopiëren mag niet!