Commissie viering 135 jaar Nieuw Nickerie heeft een breed programma

De commissie viering 135 jaar Nieuw Nickerie heeft reeds een goed programma voorbereid voor de viering van deze dag. De commissie heeft een driedaags programma in elkaar gezet en wel vanaf 7 tot en met 9 augustus. Op 7 augustus vangen de activiteiten aan middels het steken van vlammen. Hierna zal de Nickeriebeurs aanvangen. Op deze beurs zullen diverse bedrijven en sectoren uit Nickerie vertegenwoordigd zijn. Het is een produktiebeurs. Er zal ook een storytelling zijn over vroegere verhalen en een lezing over de ontwikkelingen die Nieuw Nickerie vanaf het ontstaan heeft doorgemaakt tot heden. Hierna wordt ere en culturele show gehouden. Op 8 augustus wordt er in de avonduren een fiets-soundbattle show en een dj-battle gehouden. Hierna is er een kunstvuurwerkspektakel. De beurs zal tot en met 9 augustus geopend zijn. Op 9 augustus wordt er in de middag een fietsenspeurtocht voor de jongeren gehouden. Hierna zullen er optredens van locale muziekformaties zijn. Volgens de voorzitter van de commissie, Glenn Tjin-Tjauw-Liem, is er een budget van bijkans SRD 100.000 vrijgemaakt door de regering. Er wordt een volledige fotoreportage gemaakt die vastgelegd zal worden ter herinnering van viering van 135 jaar Nieuw Nickerie.

error: Kopiëren mag niet!