Arbeider mogelijk medeplichtig bij beroving bandenzaak

Drie gewapende criminelen hebben woensdagmiddag een roofoverval gepleegd bij een bandenzaak annex kapsalon en koelmonteurszaak aan de Hendrikstraat. Ten tijde van de overval was de eigenares en een arbeider in de zaak. De eigenares heeft een slag aan haar hoofd moeten incasseren met de kolf van het wapen waarvan zij een bult heeft overgehouden. Een buurman die naast het pand bezig was met werkzaamheden vertelde aan Dagblad Suriname dat op een gegeven moment de eigenares naar buiten rende. Haar mond en handen waren beplakt met plakband. De omstanders schoten het slachtoffer te hulp. Een andere buurman die de daders zag wegrijden in een zwarte auto, vermoedelijk een Toyota Chaser, zette een achtervolging in op zijn motorfiets. Vanwege de drukte in het verkeer moest hij de achtervolging staken. Volgens verklaring van de aangeefster waren alle rovers gekleed in het zwart. Een van de overvallers heeft de plaats te voet verlaten via het achterterrein van het pand en de twee anderen hebben gebruik gemaakt van hun gereedstaande vluchtauto. De arbeider is ongedeerd gebleven. Hij moest plat liggen. De politie van Uitvlugt heeft de arbeider opgebracht voor verhoor. Er waren bepaalde omstandigheden bij deze beroving die hem mogelijk als verdachte in beeld brengen. Hangende het verdere onderzoek is de arbeider R.J. in verzekering gesteld. De buit betreft de dagopbrengst van SRD 1000,- en een Samsung tablet.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!