Twee verdachten aangehouden in 50 kilo drugsvangst

De douanerecherche van Nieuwe Haven heeft maandag 4 augustus twee verdachten, Amichand B. (60) en Mukesh B. (41) aangehouden ter zake overtreding van de Wet verdovende middelen. De hoofdverdachte verklaarde bij de Antinarcoticabrigade dat hij 5 tot 6 kilo coke verstopt heeft in geraspte cassave. De drugs was in een container waarin de cassave zat. Deze lading zou naar Nederland worden geëxporteerd. Inspecteur Dennis Becker tevens hoofd van de drugsbestrijding bevestigt de aanhouding. Hij geeft aan dat er in de container 54 pakken cocaïne pasta zijn aangetroffen met een brutogewicht van bijkans 50 kilo. De inspecteur wilde niet verder in details treden, omdat het onderzoek in deze zaak nog gaande is. Dagblad Suriname vernam vanuit een betrouwbare bron dat de hoofdverdachte reeds eerder in aanraking is gekomen met dit soort strafbare feiten. Becker geeft aan dat hij hierover nog geen definitieve uitlatingen kan doen daar men nog bezig is met het onderzoek. Volgens het hoofd van het drugsbestrijdingsteam is deze vondst wel de grootste drugsvangst voor dit jaar. Becker is niet precies op de hoogte van het aantal drugsvangsten van dit jaar. De waarde van een kilo coke in Suriname is volgens de wetsdienaar US$ 5000,-. Komt de drugs in Europa aan dan praten we over Euro 30.000,- per kilo.

error: Kopiëren mag niet!