Drugsverslaafde steekt woning in brand

Een leegstaande woning op de hoek van de Bolletrie- en de Kankantriestraat is dinsdagavond geheel afgebrand. Brandweervoorlichter Dennis Snip geeft aan van een bewaker vernomen te hebben dat het huis bewoond werd door een drugsverslaafde. Hij heeft vermoedelijk de brand gesticht. Een belendend nieuwbouwwoning heeft ten gevolge van de vlammenzee schade opgelopen. Drie ruiten van het nieuw huis zijn kapot door de hitte en ook de windveer aan het dak heeft schroeischade opgelopen. De brandweer kreeg omstreeks 21.35 uur de melding binnen. De bluswagen was binnen vijf minuten ter plaatse. Toen de brandweerlieden op de plaats arriveerden trof men een uitslaande brand aan. Het betreft in deze een laagbouwwoning met drie kamers, opgetrokken in baksteen en hout. Ook werknemers van EBS waren ter plekke. Na het onderzoek bleek dat het afgebrande huis niet was aangesloten op het elektriciteitsnet. De politie van Bureau Nieuwe Haven heeft deze zaak in onderzoek. Volgens de ooggetuige, in deze de bewaker, zag hij rook uit het komen. Kort daarna zag hij een man die geen vaste woon- en verblijfplaats heeft wegrennen. Hij kreeg terstond het vermoeden dat deze de brand heeft gesticht. De politie van Nieuwe Haven geeft aan dat de afdeling Forensisch Opsporing bezig is met het onderzoek. Vooralsnog is de brandoorzaak niet bekend.

error: Kopiëren mag niet!