Surinaams UFO-meldpunt bestaat 5 jaar

Het Surinaamse UFO-meldpunt Must (Meldpunt UFO’s boven Surinaams Territorium) bestaat deze maand 5 jaar. Het meldpunt bleek in een behoefte te voorzien. De afgelopen jaren zijn 81 onbekende vliegende objecten gemeld. Hiervan bleven er 11 ook na onderzoek ongeïdentificeerd. Op vrijdag 8 augustus viert Must het jubileum met een lezing die voor iedereen gratis toegankelijk is. Het onderwerp is: ‘UFO’s en de luchtvaart: geheimzinnige verdwijningen’. Aanleiding voor dit thema is de verdwijning van vlucht MH370 van Malaysia Airlines. De wildste verhalen doen de ronde sinds de geheimzinnige verdwijning van het toestel, nu bijna 5 maanden geleden. Toch is het niet de eerste keer dat een vliegtuig, compleet met bemanning, spoorloos verdwijnt. Er zijn verschillende gevallen bekend, waarbij soms ook UFO’s een rol zouden spelen.
In de lezing focust Must op ontmoetingen tussen UFO’s en militaire en burgervliegtuigen. Ze geven daarbij ook een overzicht van de meest opmerkelijke verdwijningen van vliegtuigen, en van mogelijke verklaringen. De lezing wordt gehouden op vrijdag 8 augustus 2014 in de Conference Room van de Leaders Group aan de H.D. Benjaminstraat 20, boven het Killit-gebouw. Inloop is vanaf 19:30 uur, de lezing begint om 20:00 uur. De toegang is gratis. Iedereen is van harte welkom! Het doel van Must is het aantal meldingen van UFO’s in kaart brengen en waar mogelijk onderzoek naar de meldingen te doen. Sinds de oprichting zijn 81 meldingen ontvangen van niet-geïdentificeerde vliegende objecten. Sommige meldingen waren al wat ouder, van andere was er (te) weinig informatie beschikbaar. In 31 recente gevallen is onderzoek gedaan naar het gemelde object. Hiervan kon ruim 40% verklaard worden, en ruim 35% bleef ook na onderzoek ongeïdentificeerd.
Van de overige onderzochte gevallen, iets minder dan een kwart, was te weinig informatie voorhanden om tot een onderbouwde uitspraak te komen. Sinds 2012 doet Must alleen nog onderzoek naar recente meldingen met meerdere onafhankelijke getuigen. Wel verzamelen ze oudere meldingen nog steeds voor hun archief. Naast de meldingen wil Must zo objectief mogelijk voorlichting geven over het UFO-fenomeen. Hiertoe organiseert het meldpunt zo nu en dan lezingen, die altijd gratis toegankelijk zijn.

error: Kopiëren mag niet!